Nieuws

Goede resultaten Privo leden op tentoonstellingen

Verschillende leden hebben in het weekend van 8, 9 en 10 november vogels ingezonden naar verschillende tentoonstellingen. Marc Nagtzaam werd Kampioen in Sprang-Capelle met een Coromandel kwartel met 93 punten.

Arie Meeuwissen werd in Rijsbergen 2x Kampioen. Met een stel Personata Wildkleur behaalde hij 2 x 93 punten en bij de enkelingen Agaporniden 94 punten met een Fischeri Wildkleur.

Peter Nabbe werd in Breda Algemeen Kampioen met een Kl. Kanarie Zwart Rood Mozaïek T1 met 93 punten, daarnaast werd hij kampioen met een Kl. Kanarie Zwartkobalt rood mozaïek T1 met 91 punten en met een T2 met 91 punten. Bij de Goudvinken werd hij met een man kampioen met 93 punten.

We zijn als vereniging trots op deze mooie prestaties.

Jubilaris Bas Meuwese 25 jaar lid van de NBVV en VV Privo.

Bas was al jong bij de vogels betrokken. Zijn vader verkocht vogels in een winkel aan de Tennisstraat en had er dagelijks mee te maken.

Al 25 jaar is Bas lid van V.V.Privo waarbij hij in het verleden ook penningmeester is geweest en hiermee op 1 februari 2009 is gestopt.

Verder heeft Bas al vele jaren de controle van de keurbriefjes op de Nationale Tentoonstelling en nu voor het 8e jaar op de Onderlinge Tentoonstelling op zich genomen. Dit is belangrijk want fouten zijn achteraf niet meer te herstellen.We zijn ook erg blij dat Bas na een lastige periode van lichamelijke klachten nu weer telkens van de partij is als Privo wat organiseert.

Namens het bestuur en de leden wensen we Bas nog vele mooie jaren bij V.V. Privo toe

Jaarmarkt Prinsenbeek

Zondag 15 september heeft vv Privo met een stand op de jaarmarkt in Prinsenbeek gestaan. Bezoekers konden raden hoeveel vogels erin de mooie volières zaten die stonden opgesteld. 54 bezoekers hebben deelgenomen aan de prijsvraag.

 

Het aantal vogels was 64 stuks en is door 2 deelnemers goed geraden. Marc en Jacobine van Oosterbosch en Luuk de Ridder hebben beide het juiste aantal vogels geraden en hebben op vrijdagavond 11 oktober bij de Onderlinge Tentoonstelling de prijs uitgereikt gekregen. Van harte gefeliciteerd.

Mondial 2019 vogelshow in Zwolle

Duizenden fokkers van kooi- en volièrevogels uit alle werelddelen, komen jaarlijks naar de Mondial om vogels tentoon te stellen, van elkaar te leren en elkaar te ontmoeten. Daarnaast is er veel aandacht voor het huisvesten, verzorgen en kweken van zo natuurlijk mogelijke vogels volgens standaardeisen. Dit jaar is de Mondial in Zwolle en 3 leden van vogelvereniging Privo hebben vogels ingezonden.
Onze collega’s hebben de naam van Privo weer alle eer aan gedaan.
Nadat leden voor het tweede jaar op rij kampioen waren geworden bij de district tentoonstelling en vorig jaar op het Nederlands kampioenschap verschillende gouden, zilveren en bronzen prijzen hadden gehaald zijn nu vogels ingezonden naar het WK.
Met bijna 25000 in gezonden vogels, om precies te zijn 24865 stuks uit 64 landen, waarbij Nederland er procentueel de meeste voor haar rekening genomen heeft, hebben de drie collega’s het zeer verdienstelijk gedaan.
A. Meeuwissen heeft Goud gewonnen met een stam Personata Wildkleur. De stam van 4 vogels moet niet alleen bestaan uit goede vogels maar moeten ook nog zoveel als mogelijk op elkaar lijken.
Hij behaalde 94, 93, 92 en 90 punten met 2 eenheidspunten een totaal van 371 punten en werd overduidelijk wereldkampioen.
Peter Nabbe heeft drie Rood Mozaïek kobalt kanaries, Noir cobalt mosaïque rouge/rouge ivoire, zoals in de catalogus omschreven, individueel ingestuurd en hij behaalde 1x 90 punten en 2x 89 punten.
Met zijn Goudvink, Pyrrhula pyrrhula mayor et toutes sous-espèces sauf P.murina-P.p.ciner, behaalde hij 90 punten.
Perry Nabbe heeft een vrouwelijke variant van de Goudvink ingestuurd en behaalde ook 90 punten.
Ook deze resultaten waren zeer verdienstelijk en behoorde tot de top van het klassement.
Wij feliciteren onze collega’s dan ook met deze mooie resultaten.
Ringen bestellen 2020
U kunt vanaf nu weer ringen bestellen voor uw vogels. Meer informatie over ringmaten en de uiterste besteldatums voor ringen vindt u op onderstaande link. U bestelt de ringen bij onze ringencommissaris.
http://www.nbvv.nl/ringen.asp
bestelperiode
uitlevering na
1 april – 15 mei
1 oktober
16 mei – 30 september
15 december
1 oktober – 31 januari
1 april
1 februari – 31 maart
15 mei