Nieuws

Jubilaris Bas Meuwese 25 jaar lid van de NBVV en VV Privo.

Bas was al jong bij de vogels betrokken. Zijn vader verkocht vogels in een winkel aan de Tennisstraat en had er dagelijks mee te maken.

Al 25 jaar is Bas lid van V.V.Privo waarbij hij in het verleden ook penningmeester is geweest en hiermee op 1 februari 2009 is gestopt.

Verder heeft Bas al vele jaren de controle van de keurbriefjes op de Nationale Tentoonstelling en nu voor het 8e jaar op de Onderlinge Tentoonstelling op zich genomen. Dit is belangrijk want fouten zijn achteraf niet meer te herstellen.We zijn ook erg blij dat Bas na een lastige periode van lichamelijke klachten nu weer telkens van de partij is als Privo wat organiseert.

Namens het bestuur en de leden wensen we Bas nog vele mooie jaren bij V.V. Privo toe

Jaarmarkt Prinsenbeek

Zondag 15 september heeft vv Privo met een stand op de jaarmarkt in Prinsenbeek gestaan. Bezoekers konden raden hoeveel vogels erin de mooie volières zaten die stonden opgesteld. 54 bezoekers hebben deelgenomen aan de prijsvraag.

 

Het aantal vogels was 64 stuks en is door 2 deelnemers goed geraden. Marc en Jacobine van Oosterbosch en Luuk de Ridder hebben beide het juiste aantal vogels geraden en hebben op vrijdagavond 11 oktober bij de Onderlinge Tentoonstelling de prijs uitgereikt gekregen. Van harte gefeliciteerd.

Mondial 2019 vogelshow in Zwolle

Duizenden fokkers van kooi- en volièrevogels uit alle werelddelen, komen jaarlijks naar de Mondial om vogels tentoon te stellen, van elkaar te leren en elkaar te ontmoeten. Daarnaast is er veel aandacht voor het huisvesten, verzorgen en kweken van zo natuurlijk mogelijke vogels volgens standaardeisen. Dit jaar is de Mondial in Zwolle en 3 leden van vogelvereniging Privo hebben vogels ingezonden.
Onze collega’s hebben de naam van Privo weer alle eer aan gedaan.
Nadat leden voor het tweede jaar op rij kampioen waren geworden bij de district tentoonstelling en vorig jaar op het Nederlands kampioenschap verschillende gouden, zilveren en bronzen prijzen hadden gehaald zijn nu vogels ingezonden naar het WK.
Met bijna 25000 in gezonden vogels, om precies te zijn 24865 stuks uit 64 landen, waarbij Nederland er procentueel de meeste voor haar rekening genomen heeft, hebben de drie collega’s het zeer verdienstelijk gedaan.
A. Meeuwissen heeft Goud gewonnen met een stam Personata Wildkleur. De stam van 4 vogels moet niet alleen bestaan uit goede vogels maar moeten ook nog zoveel als mogelijk op elkaar lijken.
Hij behaalde 94, 93, 92 en 90 punten met 2 eenheidspunten een totaal van 371 punten en werd overduidelijk wereldkampioen.
Peter Nabbe heeft drie Rood Mozaïek kobalt kanaries, Noir cobalt mosaïque rouge/rouge ivoire, zoals in de catalogus omschreven, individueel ingestuurd en hij behaalde 1x 90 punten en 2x 89 punten.
Met zijn Goudvink, Pyrrhula pyrrhula mayor et toutes sous-espèces sauf P.murina-P.p.ciner, behaalde hij 90 punten.
Perry Nabbe heeft een vrouwelijke variant van de Goudvink ingestuurd en behaalde ook 90 punten.
Ook deze resultaten waren zeer verdienstelijk en behoorde tot de top van het klassement.
Wij feliciteren onze collega’s dan ook met deze mooie resultaten.
Vogelbeurs 30 december 2018
Beste collega vogelvrienden.
Vandaag de laatste beurs van 2018 gehouden in KBS de Griffioen. De school waar we altijd onze beurzen mogen houden. Hier zijn we, als Vogel Vereniging Privo, Gerald Hilgersom en zijn team erg dankbaar voor. Een super fijne locatie, mooi gelegen aan de doorgaande weg en dus gemakkelijk te bereiken.
De beurs is van 9.00 uur tot 12.00 uur geopend. We beginnen om 7.30 uur koffie te zetten en de reclame borden plaatsen. De banners met sponsoren worden opgesteld. De eerste handelaren en bezoekers zijn al om 8.00 uur bij de Griffioen. Met trouwe handelaren, onze eigen zaadleverancier en de N.B.V.V. stand komen we er als vereniging niet slecht van af. Een mooie diversiteit aan soorten vogels van Kanaries soorten, Tropen soorten, Duiven soorten, Kromsnavel soorten en Europese cultuur soorten. Het is zeker de moeite van het komen kijken of kopen waard. Daarnaast kunnen leden en buitenstaanders hier ook hun vogels kwijt. 
Met een kop lekkere koffie of thee met een koekje is het daarnaast leuk om met bekenden bij te praten over de stand van zaken voor wat betreft je hobby. Deze laatste beurs maakte het speciaal omdat we ook nog oliebollen geregeld hadden. Deze keer zijn er maar liefst achttien leden langs geweest. Super gezellig. Totaal zijn er, inclusief het beurs team, zeventig bezoekers geweest. Niet verkeerd voor december wat normaal een iets rustigere beurs is. Met een loterij, waarbij leuke prijzen te winnen zijn, maakt dit dat een beurs geslaagd is. Het is intussen een komen en gaan van bezoekers wat er voor zorgt dat het een gezellige drukte is. 
Deze dag was het ook de eerste keer dat we een proef audit gehouden hebben. Dit is een verplichting van uit de overheid opgelegd aan de bond. Deze audit was het initiatief van de cursist. Alles wat met dieren welzijn te maken heeft wordt dan aan de hand van een checklist gecontroleerd. De gegevens gaan naar het bestuur en beurs commissie waar zij mee aan de slag gaan. Heel 2019 is hier voor een leerjaar en leerproces voor de vereniging en handelaren.  
Tegen 12.00 uur wordt er aanstalten gemaakt met het inkooien van de vogels. Daarna opruimen, materialen laden, schoonmaken en alles weer in de oorspronkelijke opstelling terug zetten. Als we klaar zijn even gezellig napraten en wat drinken. Dan gaan er enkelen de spullen naar de opslag brengen en de rest wordt naar ons thuis adres gebracht. Om 13 uur vertrekt iedereen weer huiswaarts. Weer een geslaagde beurs in de boeken.
Goede resultaten op District tentoonstelling
Twee van onze leden hebben vogels ingeschreven voor de District tentoonstelling West-Brabant in Sint-Willebrord. Jos van Dartel is Superkampioen geworden met een Kleine Bramsijs Pop met 95 punten. Daarnaast behaalde hij ook zilver en brons met zijn Kleine Bramsijsen. Ook is Jos kampioen geworden met een Sijs Wildkleur Pop en een Sijs Bruin Pop.
Peter Nabbe is district kampioen geworden met een K. Kan. Zwartkobalt rood mozaïek T2. Daarnaast behaalden hij twee zilveren medailles K. Kan. Zwartkobalt rood mozaïek T1 en een grote Goudvink Wildkleur Pop.
Van harte gefeliciteerd met jullie prijzen!
Ringen bestellen 2020
U kunt vanaf nu weer ringen bestellen voor uw vogels. Meer informatie over ringmaten en de uiterste besteldatums voor ringen vindt u op onderstaande link. U bestelt de ringen bij onze ringencommissaris.
http://www.nbvv.nl/ringen.asp
bestelperiode
uitlevering na
1 april – 15 mei
1 oktober
16 mei – 30 september
15 december
1 oktober – 31 januari
1 april
1 februari – 31 maart
15 mei