Nieuws

Open Dag Puzzel Fietstocht voor het hele gezin op zondag 7 juli 2024.

Een fietstocht waarbij we bij verschillende bedrijven in de keuken mogen kijken en onderweg een puzzel tocht op lossen.
Iedereen is tussen 9.00 – 10.00 uur welkom bij SBS3 Strijpenseweg 3 Prinsenbeek om in te schrijven. De koffie-thee staat klaar.

De kosten zijn € 6,00 voor volwassenen en € 2.50 voor kinderen van het basis onderwijs.
(consumptie bonnen voor een hapje en drankje behorende bij de verschillende bezoek adressen zijn inbegrepen.)

U kunt en mag pas vertrekken tussen 9.30 en 10.30 uur.
Prijsuitreiking na de tocht met mooie prijzen.

Voor vragen kunt u de voorzitter Rien Akkermans bereiken op 06-81429678
De organisatie wenst u veel plezier.

Resultaten leden en gedeelde leden bij tentoonstellingen.
District Tentoonstelling

Peter Nabbe

Stel Grote Goudvinken Kampioen 92+91 punten

Goudvink Man kampioen 93 pnt en Zilver met 92 pnt

Goudvink Pop Brons met 90 pnt

Kanarie zwartkobalt rood mozaiek kampioen 92 pnt en zilver met 91 pnt en brons met 90 pnt

Een zeer knappe prestatie!

Bredase Vogel Vrienden

Peter Nabbe

Stel Goudvinken Kampioen 92+91 punten

Goudvink pop kampioen 92 pnt

Kanarie lipochroom mozaiek fact 2 rood kampioen 92 pnt

Frans Mertens

Stam Gouldamadines kampioen 372 punten

Gould amadine kampioen 92 pnt

Vogelvriend Sprang Capelle

Gerwin v d Assem

Stam Baardmannen kampioen 372 punten

Gerwin was nog twee keer kampioen met een enkeling

Rien Akkermans viel niet in de prijzen

Vogelbeurzen

VV Privo heeft besloten om geen vogelbeurzen meer te houden. De toegenomen regelgeving heeft ons doen besluiten dat het niet meer interessant is om de beurzen te organiseren. Wij bedanken de vogel aanbieders, bezoekers en leden voor hun jarenlange inzet om de beurs te organiseren. Onze leden kunnen nog wel vogels aanbieden via deze website.

Verslag bezoek Vogel revalidatie centrum

Mijn partner en ik hebben de Vroege Vogelwandeling maar overgeslagen ( te vroeg!!), maar we waren wel om 08.30 uur bij het VRC waar we hartelijk werden ontvangen.

Even later kwamen de overige sponsoren binnen die WEL de wandeling hebben gemaakt.

Globaal waren er zo’n 25 personen aanwezig; meestal personen met een bedrijf of gepensioneerden met een vogelhobby.

Er werd onderling heel gemakkelijk contact gemaakt en de stemming was goed. Het ontbijt was prima verzorgd en erg smakelijk. Tijdens het ontbijt werd door twee dames een presentatie gehouden over het wel en wee van het Centrum. Ook werd ons een globale opzet getoond van het financieel beheer van het VRC. Bijzondere aandacht werd besteed aan het belang van de financiële bijdrage van de sponsoren

Na het ontbijt werden we uitgenodigd om een wandeling door de “Tuin” te maken. Ook een bezoek aan het hospitaal was er een onderdeel van. Het is goed om te zien met welk enthousiasme de vrijwilligers hun taken verrichten. Alle kooien en wandelpaden waren prima verzorgd. Enkel de door Privo gesponsorde kooi had dit keer geen bewoners!!!

Het was leerzaam,

Groet,

Henk

Samen met  de NBvV en Vogelvereniging Privo haal je meer uit je vogels

Nu we met elkaar gedwongen worden om meer tijd thuis door te brengen, herontdekken we het waardevolle gezelschap van dieren. Honden, katten, cavia’s, kippen, konijnen, maar ook het houden van kooi- en volièrevogels, met een mooi woord avicultuur geheten, staat in de belangstelling.

Het bestuur van Vogel Vereniging Privo, willen dit vertalen naar hoe wij dit zien als vereniging.  Privo, heeft een mooi aantal leden die met elkaar deze mooie hobby beoefenen. Ze maken elkaar enthousiast en versterken elkaar door elkaar te helpen wanneer dit nodig is!  Ieder lid beoefent zijn hobby natuurlijk op zijn eigen manier. Dit kan voor de een om het wedstrijd element gaan en voor de ander puur voor het plezier en ontspanning.

Met name de gezelschapsvolières, winnen weer aan populariteit. In de tuin, of als kamervolière binnen deze hobby kan zonder al te veel moeite ingepast worden in het gezin. Als vergelijking, een hond vraagt per dag meer tijd dan vogels in een volière. Vogels hebben natuurlijk ook u aandacht en tijd nodig maar het is niet zo dat u dan aan handen en voeten gebonden bent.

Waarom lid worden van een vereniging!

U wordt dan ook automatisch lid van de NBvV en ontvangt dan ieder maand het schitterend full- colour blad “Onze vogels” met mooie foto’s, reportages en tips.!

(NBvV staat voor Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers en is het overkoepelend orgaan voor de vogelsport)

Lid worden van een vogelvereniging heeft zo zijn voordelen. Want daar zitten de mensen met ervaring die jou als toekomstige eigenaar van een volière  verder kunnen helpen. Want bij succesvol en mét oog voor dierenwelzijn vogels houden komt vooral aan de voorkant het een en ander kijken. Het is belangrijk dat je goed begint. Het is uiteraard meer dan een vogeltje in een kooi met een natje en een droogje net zoals bij elk ander dier die als hobby gehouden worden.

Privo bestaat al meer dan 50 jaar en is door de jaren verandert in een moderne vereniging waar veel georganiseerd wordt.
We organiseren meerdere activiteiten per jaar die leerzaam en zeker ook gezellig zijn.,
o.a. een Onderlinge tentoonstelling voor het wedstrijdelement voor diegene die dit leuk vinden.
Maar verder ook andere vogel gerelateerde activiteiten. Zo hebben we een voorjaarsactiviteit en in het najaar een Privo dag!  waarbij we bij liefhebbers naar hun vogels gaan kijken en de dag gezellig afsluiten onder het genot van een hapje en drankje. Hierbij zijn de eventuele partners ook de gehele dag uitgenodigd. Verder hebben we een Open Dag Puzzel Fiets Tocht waarbij we bij een paar bedrijven in de keuken gaan kijken en daarbij een puzzelfietstocht doen. Deze is overigens voor iedereen toegankelijk. Uiteraard hebben we een aantal vergaderingen die kort en bondig zijn qua inhoud, maar wel erg gezellig doordat we met elkaar over onze hobby kunnen praten.

Privo heeft daarnaast een site www.vvprivo.nl waar veel over de vereniging te lezen is. Er is ook een facebookgroep Vogelvereniging Privo Prinsenbeek.

Mocht u vragen hebben of geïnteresseerd zijn dan kunt u via secretaris@vvprivo.nl of telefonisch altijd terecht bij onze voorzitter.

=============================================================