Nieuws

Uitnodiging fietstocht
Graag willen we u uitnodigen voor de jaarlijkse fietstocht op zondag 2 juli 2023. De fietstocht is open voor leden en niet-leden.
Vertrek vanuit SBS3, Strijpenseweg Prinsenbeek. U kunt inschrijven tussen 9.00 uur en 10.00 uur bij SBS3 en de deelname kost € 6,- per persoon. We starten in kleine groepjes tussen 9.30 uur en 10.30 uur.
De fietstocht is ongeveer 30 km en tot max 35 km lang en u lost onderweg een puzzeltocht op waarbij leuke prijzen te verdienen zijn. De prijsuitreiking is aansluitend tussen 16.30 uur en 18.00 uur ( dit is een richttijd en afhankelijk van meerdere factoren)
We bezoeken een tweetal adressen waar we in de keuken van dat bedrijf mogen kijken en een vogel gerelateerd adres. Op het eerste adres krijgt men koffie-thee met een koek. Bij het tweede adres koffie-thee met een broodje en op het laatste adres wat frisdrank. Iedereen rijdt op eigen risico mee en dient zich aan de verkeersregels te houden. Het bestuur is niet aansprakelijk voor schades.
Beste collega verenigingen,

Na 2020 is ook 2021 grotendeels door Corona in de war gestuurd. Echt ontzettend jammer.
Velen onder ons hebben te maken gehad met dit vervelend virus. Hopelijk herstellen we er allemaal goed van en kan door de booster vaccinatie het leven in 2022 weer een beetje normaal worden.
Ik denk dat we hier voorlopig nog wel even mee te maken krijgen. Als het maar wat meer leefbaar word.

Voor verenigingen is er weinig tot niets te organiseren geweest. Een enkele vereniging heeft in 2021 nog een TT kunnen houden. Sommigen waren er maar net mee weg waarna alles weer afgelast werd. Ontzettend jammer. Hopelijk kunnen we in 2022 weer wat organiseren. Het is voor iedereen beter om weer met elkaar bezig te zijn.

Verder willen we als bestuur onze leden en hun naasten, alle collega verenigingen en hun leden gezellige kerstdagen, een mooie en veilige jaarwisseling en een gezond 2022 toewensen.

Namens het bestuur en leden van V.V.Privo.

Rien Akkermans
Voorzitter-waarnemend secretaris.

Resultaten vogelshows

Twee leden hebben zowel op de internationale tentoonstelling in Rucphen en op de tentoonstelling in Rijsbergen prima prestaties gehaald.

In Rucphen werd Peter Nabbe kampioen met een Gr Goudvink Man en behaalde hij ook de 2e prijs. Arie Meeuwissen werd 3 x kampioen met een kleurgrasparkiet Blauw, Fischeri DD Blauw en een wildkleur Personata.

In Rijsbergen werd Peter Nabbe kampioen met een andere Gr Goudvink Man. Arie Meeuwissen werd kampioen met een kleurgrasparkiet DBlauw en behaalde in deze klasse ook de 2e prijs. Daarnaast werd hij kampioen met een wildkleur fischeri en een wildkleur Personata

Vogelbeurzen

VV Privo heeft besloten om geen vogelbeurzen meer te houden. De toegenomen regelgeving heeft ons doen besluiten dat het niet meer interessant is om de beurzen te organiseren. Wij bedanken de vogel aanbieders, bezoekers en leden voor hun jarenlange inzet om de beurs te organiseren. Onze leden kunnen nog wel vogels aanbieden via deze website.

Verslag bezoek Vogel revalidatie centrum

Mijn partner en ik hebben de Vroege Vogelwandeling maar overgeslagen ( te vroeg!!), maar we waren wel om 08.30 uur bij het VRC waar we hartelijk werden ontvangen.

Even later kwamen de overige sponsoren binnen die WEL de wandeling hebben gemaakt.

Globaal waren er zo’n 25 personen aanwezig; meestal personen met een bedrijf of gepensioneerden met een vogelhobby.

Er werd onderling heel gemakkelijk contact gemaakt en de stemming was goed. Het ontbijt was prima verzorgd en erg smakelijk. Tijdens het ontbijt werd door twee dames een presentatie gehouden over het wel en wee van het Centrum. Ook werd ons een globale opzet getoond van het financieel beheer van het VRC. Bijzondere aandacht werd besteed aan het belang van de financiële bijdrage van de sponsoren

Na het ontbijt werden we uitgenodigd om een wandeling door de “Tuin” te maken. Ook een bezoek aan het hospitaal was er een onderdeel van. Het is goed om te zien met welk enthousiasme de vrijwilligers hun taken verrichten. Alle kooien en wandelpaden waren prima verzorgd. Enkel de door Privo gesponsorde kooi had dit keer geen bewoners!!!

Het was leerzaam,

Groet,

Henk

Samen met  de NBvV en Vogelvereniging Privo haal je meer uit je vogels

Nu we met elkaar gedwongen worden om meer tijd thuis door te brengen, herontdekken we het waardevolle gezelschap van dieren. Honden, katten, cavia’s, kippen, konijnen, maar ook het houden van kooi- en volièrevogels, met een mooi woord avicultuur geheten, staat in de belangstelling.

Het bestuur van Vogel Vereniging Privo, willen dit vertalen naar hoe wij dit zien als vereniging.  Privo, heeft een mooi aantal leden die met elkaar deze mooie hobby beoefenen. Ze maken elkaar enthousiast en versterken elkaar door elkaar te helpen wanneer dit nodig is!  Ieder lid beoefent zijn hobby natuurlijk op zijn eigen manier. Dit kan voor de een om het wedstrijd element gaan en voor de ander puur voor het plezier en ontspanning.

Met name de gezelschapsvolières, winnen weer aan populariteit. In de tuin, of als kamervolière binnen deze hobby kan zonder al te veel moeite ingepast worden in het gezin. Als vergelijking, een hond vraagt per dag meer tijd dan vogels in een volière. Vogels hebben natuurlijk ook u aandacht en tijd nodig maar het is niet zo dat u dan aan handen en voeten gebonden bent.

Waarom lid worden van een vereniging!

U wordt dan ook automatisch lid van de NBvV en ontvangt dan ieder maand het schitterend full- colour blad “Onze vogels” met mooie foto’s, reportages en tips.!

(NBvV staat voor Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers en is het overkoepelend orgaan voor de vogelsport)

Lid worden van een vogelvereniging heeft zo zijn voordelen. Want daar zitten de mensen met ervaring die jou als toekomstige eigenaar van een volière  verder kunnen helpen. Want bij succesvol en mét oog voor dierenwelzijn vogels houden komt vooral aan de voorkant het een en ander kijken. Het is belangrijk dat je goed begint. Het is uiteraard meer dan een vogeltje in een kooi met een natje en een droogje net zoals bij elk ander dier die als hobby gehouden worden.

Privo bestaat al meer dan 50 jaar en is door de jaren verandert in een moderne vereniging waar veel georganiseerd wordt.
We organiseren meerdere activiteiten per jaar die leerzaam en zeker ook gezellig zijn.,
o.a. een Onderlinge tentoonstelling voor het wedstrijdelement voor diegene die dit leuk vinden.
Maar verder ook andere vogel gerelateerde activiteiten. Zo hebben we een voorjaarsactiviteit en in het najaar een Privo dag!  waarbij we bij liefhebbers naar hun vogels gaan kijken en de dag gezellig afsluiten onder het genot van een hapje en drankje. Hierbij zijn de eventuele partners ook de gehele dag uitgenodigd. Verder hebben we een Open Dag Puzzel Fiets Tocht waarbij we bij een paar bedrijven in de keuken gaan kijken en daarbij een puzzelfietstocht doen. Deze is overigens voor iedereen toegankelijk. Uiteraard hebben we een aantal vergaderingen die kort en bondig zijn qua inhoud, maar wel erg gezellig doordat we met elkaar over onze hobby kunnen praten.

Privo heeft daarnaast een site www.vvprivo.nl waar veel over de vereniging te lezen is. Er is ook een facebookgroep Vogelvereniging Privo Prinsenbeek.

Mocht u vragen hebben of geïnteresseerd zijn dan kunt u via secretaris@vvprivo.nl of telefonisch altijd terecht bij onze voorzitter.

=============================================================